Holistic Health

Σου δημιουργώ «χώρο» να αναπνεύσεις, να χαλαρώσεις, να μοιραστείς, να αυτοθεραπευτείς.

Κάθε προσωπική συνεδρία μπορεί να αποτελείται συνδυασμό των παρακάτω θεραπειών ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του δέκτη.

Κατόπιν της λήψης ιστορικού θα σου προτείνω βάσει της εμπειρίας και των γνώσεών μου το πρωτόκολλο με τις κατάλληλες τεχνικές και το χρονοδιάγραμμα ώστε να επιτευχθούν οι ανάγκες σου. Επιπλέον, ίσως συσταθούν στη συνεδρία μας τεχνικές αναπνοών, γιόγκικη αποτοξίνωση, Reiki, Σπονδυλοθεραπεία κ.α., ανάλογα την περίπτωση.

Είμαι ΕΔΩ για να σου δώσω όσα εργαλεία χρειάζεσαι καθώς και να σου συστήσω άλλους κατάλληλους συνεργάτες.

Ρεφλεξολογία

Mια Oλιστική Θεραπευτική μέθοδος που αντιλαμβάνεται το άτομο ως ολότητα. Εργάζεται ως προς το να ενισχύσει την ομοιόσταση του ίδιου του οργανισμού, φέρνοντας σε όλα τα συστήματα αρμονία και ισορροπία.

Read More

Χαλαρώνοντας το νευρικό το σύστημα, το διάφραγμα και την περιτονία, είναι ο πρώτος δρόμος που ανοίγει προς την αυτοθεραπεία. Πέραν των θεραπευτικών ιδιοτήτων της μεθόδου, είναι μια απολαυστική εμπειρία για τον δέκτη όπου ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος πόνος/αίτημα, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να προγραμματίσει μια συνεδρία!

Η Ρεφλεξολογία είναι φυσική εξισορροπιστική μέθοδος που πραγματοποιείται από τις παλάμες του ρεφλεξολόγου στα πέλματα ή στις παλάμες του δέκτη. Εφαρμόζονται
ήπιες δακτυλοπιέσεις και ροές που αντιστοιχούν στα αντανακλαστικά όργανα, αδένες, οστά κ.τ.λ., καθώς και στις χαρτογραφημένες ζώνες και τους μεσημβρινούς που
βρίσκονται κατά μήκος όλου του σώματος.Ο καθένας μπορεί να δεχτεί ρεφλεξολογία από μικρά παιδιά ως και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Μετά τη συνεδρία και για μέρες, τα ευεργετήματα της μεθόδου συνεχίζουν να εργάζονται «σιωπηλά» μέσα στον οργανισμό. Αν κάποιος επιθυμεί να έχει αποτέλεσμα σε κάποιο
συγκεκριμένο αίτημα, θα χρειαστεί να επαναλάβει επόμενη συνεδρία μετά από μια εβδομάδα ή maximum δέκα ημέρες.

Ιστορικά

Η ρεφλεξολογία χρονολογείται 5.ΟΟΟ π.Χ με ρίζες από την Κίνα. Υπάρχουν αναφορές για εφαρμογή της και από τον Ασκληπιό στην Επίδαυρο. Λέγεται πως ο Ασκληπιός πριν
δεχθεί τους θεραπευόμενους στο ιερό ιατρείο, τους έβαζε να πλύνουν τα πόδια τους ως ένδειξη κάθαρσης. Επιπλέον, έχουν βρεθεί αναπαραστάσεις με ρεφλεξολογία και στην
αρχαία Αίγυπτο.

Από την εποχή του Ιπποκράτη, η υγεία ορίζεται ως:
«μια κατάσταση ισορροπίας και η ασθένεια σαν μια κατάσταση ανισορροπίας».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ) ορίζει την Υγεία ως:
«Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας».
* τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος ως και σήμερα

Η ρεφλεξολογία εργάζεται ως προς την ομοιόσταση και τη συνολική υγεία και ευεξία του ατόμου.
Ο θεραπευτής ρεφλεξολόγος, δίνει το χώρο στο θεραπευόμενο να χαλαρώσει και να αυτοθεραπευτεί.

Πού μπορεί να βοηθήσει:

 • Ανακούφιση σε πόνο μέση/αυχένα/περιόδου/ημικρανίες, χρόνιου πόνους
 • Ρύθμιση ορμονών
 • Ανακούφιση από συμπτώματα εμμηνόπαυσης
 • Καλύτερη λειτουργία λεμφικού/κυκλοφορικού συστήματος
 • Τόνωση του μεταβολισμού/αποτοξίνωση
 • Βελτίωση δυσκοιλιότητας/κολίτιδας και πεπτικών λοιπών διαταραχών
 • Καλύτερη οξυγόνωση όλου του σώματος
 • Βελτίωση ύπνου/άγχους

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία?
50΄- 1 ώρα *την πρώτη φορά λίγο παραπάνω λόγω της λήψης ιστορικού.

Έχει παρενέργειες η ρεφλεξολογία;
Όχι, πρόκειται για μια ασφαλή φυσική μέθοδο, με την προϋπόθεση πως παρέχεται από επαγγελματία ρεφλεξολόγο διετούς φοίτησης.

Οι σπουδές μου στο ΚΕ.ΡΕ. (Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας στο Παλαιό Φάληρο) και μετά το πέρας της διετούς φοίτησης ακολούθησε και ενός χρόνο μεταπτυχιακής εποπτείας στην ίδια σχολή. Από το 2009 παρέχω συνεδρίες ρεφλεξολογίας έχοντας εμπειρία σε ειδικές ομάδες ανθρώπων όπως: πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια, πάρκινσον, αλσχάιμερ κ.α.

*Κλείνοντας μια συνεδρία μαζί μου και ανάλογα με τα συμπτώματα/αιτήματά σας, πιθανόν να σας προτείνω να γίνει ένας συνδυασμός μεθόδων π.χ. ρεφλεξολογία & σπονδυλοθεραπεία ή μασάζ κεφαλής.
Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε το ολιστικό ραντεβού ευεξίας.

Ανθοϊάματα Bach. Bach remedies.

Ανθοϊάματα Bach

Μια φυσική μέθοδος που επιδρά σε ψυχικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Ένας δρόμος αυτογνωσίας, ανακούφισης και βελτίωση του τρόπου ζωής χωρίς stress και ανησυχία.

Read More

«Θεράπευσε τον εαυτό σου μέσα από τη φύση»

Τα Ανθοϊάματα Bach είναι μια 100% φυτική μέθοδος. Με τον καιρό ο δέκτης να αποκτά επίγνωση, ενισχύεται η αυτοπαρατήρηση και βελτιώνεται η σχέση με τον εαυτό του αλλά και με τους άλλους.

Η θέληση κάποιου να εργαστεί με τον εαυτό του αρκεί, καθώς και απλά να είναι συνεπής λαμβάνοντας όσο χρειάζεται το ίαμά του. Σε κάποιες περιπτώσεις η επίδραση των ιαμάτων είναι άμεση, ενώ σε άλλες χρειάζεται περισσότερος χρόνος (που δε μπορεί να προσδιοριστεί εξ’ αρχής). Αυτό συμβαίνει επειδή που η ρίζα κάποιων θεμάτων να βρίσκεται σε βαθιές και παλιές πεποιθήσεις καθώς και σε ιδιοσυγκρασιακού τύπου αίτια.

Μέσα από την εμπειρία των 8 ετών που παρέχω συνεδρίες με Ανθοϊάματα,  αυτό που συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, είναι πως ξεχνούν από μήνα σε μήνα για ποιό λόγο αρχικά ζήτησαν να λάβουν θεραπεία. Υπάρχουν περιπτώσεις που χρόνιες παγιωμένες καταστάσεις αλλάζουν και οι άνθρωποι βιώνουν με αρμονία τη ζωή σου βασισμένη σε νεα συνειδητά πλαίσια και όρια. Μερικά παραδείγματα: κρίσεις πανικού να σταματούν, διακοπή υπερφαγία, εξαρτήσεις, ψυχολογικές μεταπτώσεις, εξάλειψη εμμονών και φοβίες, βελτίωση σε αϋπνίες, βελτίωση επιπέδων στρες και ανάκαμψη από έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις καθώς και κατάθλιψη.

Παρότι τα Ανθοϊάματα εργάζονται κατά κύριο λόγο στον ψυχισμό, συμπτώματα στο φυσικό σώμα που  οφείλονται εν τέλη στο στρες (όπως δυσκοιλιότητα) βλέπουμε να βελτιώνονται ή και να σταματούν.

Σημαντική σημείωση: Τα Ανθοϊάματα ΔΕΝ δεν προκαλούν καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια ενώ ΜΠΟΡΟΥΝ να λαμβάνονται παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία ή αγωγή. Είναι καλό να ενημερωθεί ο θεραπευτής ψυχολόγος, ομοιοπαθητικός κ.ο.κ. και στην καλύτερη περίπτωση να υπάρξει και κάποια ενημέρωση μεταξύ των θεραπευτών για την ακόμα καλύτερη πιθανή εξέλιξη της πορείας και των δυο προσεγγίσεων.

Πώς μπορώ να κλείσω μια συνεδρία?

Συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος. Άμεσα θα επικοινωνήσω μαζί σας και θα συνεννοηθούμε για κάποια δια ζώσης ή online συνεδρία. Ακόμα και αν είστε σε κάποια πόλη της επαρχίας, είναι εφικτό να προμηθευτείτε το ίαμά σας!

Πόσο διαρκεί η θεραπεία?

Η σύσταση είναι να υπάρξουν 3 συνεχόμενες φορές που θα γίνουν συνεδρίες και χορήγηση ιάματος, δηλαδή περίπου 2,5 μήνες. Η ζωή κάθε ιάματος είναι 21 μέρες. Πριν λήξει πραγματοποιείται νεα συνεδρία ώστε να αξιολογηθεί και καταγραφεί η επίδρασή του στα αιτήματα του δέκτη.

Κάθε πότε χρειάζεται να το λαμβάνω?

Η λήψη του γίνεται καθημερινά, 4 φορές την ημέρα από 4 σταγόνες τη φορά (4×4). Αυτή είναι η minimum δοσολογία ώστε να έχει επίδραση η θεραπεία. Αν παραλείψετε κάποια δόση, την προσθέτετε στην επόμενη δόση της ημέρας. Θέλουμε σύνολο 16 σταγόνες/ανα ημέρα.

Συχνές ερωτήσεις

Έχω Rescue Remedy αλλά δε με βοηθάει.

Κάνεις πολύ καλά αν έχεις πάντα μαζί σου το ίαμα διάσωσης Rescue Remedy! Με αυτό το τρόπο μπορείς να βοηθήσεις τόσο εσένα όσο και άλλους ανθρώπους σε έκτακτες περιπτώσεις όπως: κάποιο σοκ από τρακάρισμα, κάποιον που λιποθύμησε, κάποιον που τον έπιασε κρίση πανικού κ.α. Όμως, δεν είναι για μια μόνιμη θεραπεία, καθώς τα αίτια  που μπορεί να εκδηλώνεται μια συμπεριφορά να βρίσκονται σε άλλα ιάματα που δεν περιέχονται στο Rescue Remedy. Έτσι, ενώ στις αρχές μπορεί να σας ανακουφίσει, στη συνέχεια ίσως δείτε πως δε λειτουργεί πια και τότε θα χρειαστείτε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση με κάποιο σύμβουλο.

Είμαι έγκυος, μπορώ να πάρω Ανθοϊάματα?

Ναι! Μπορούν να ληφθούν από μωρά, εγκύους ακόμα και  ζώα. Προτείνεται σε περιπτώσεις παράλληλης θεραπευτικής αγωγής από Ομοιοπαθητική, Ψυχοθεραπεία κ.α. απλά να ενημερώσετε τους θεραπευτές.

H απόλυτα φυσική μέθοδος των Ανθοϊαμάτων Bach μετρά πάνω από 75 χρόνια. Ο Dr. Bach άφησε κληρονομιά τη μέθοδο στην οποία αφοσιώθηκε για αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής του παρατηρώντας. Όταν ολοκλήρωσε την έρευνά του, έφυγε από τον υλικό κόσμο, έχοντας ολοκληρώσει το Dharma του, το σκοπό της ζωής του.

Μερικές περιπτώσεις που μπορούν να βοηθήσουν ή να ανακουφίσουν τα Ανθοϊάματα:

 • Πρόληψη και ανακούφιση από σωματικό και νοητικό Βurn out
 • Κατευνασμός της νοητικής ανησυχίας και της υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ-Αυτισμός)
 • Βελτίωση στη συγκέντρωση του νου και την εστίαση σε ένα σκοπό, θέμα, project
 • Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος
 • Εξάλειψη/βελτίωση διαχείρισης του άγχους και έντονων στρεσογόνων καταστάσεων
 • Απελευθέρωση από εμμονές, φοβίες (αεροπλάνα, θάλασσα κ.α.)
  Καλυτέρευση σε περιπτώσεις ιδιοπαθής ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD)
 • Νοηματοδότηση και κίνητρο ζωής
 • Εξάλειψη ληθαργικότητας βελτίωση ζωτικής ενέργειας και δράσης
 • Ενίσχυση αυτοαξίας/αυτοαγάπης/αυτοπεποίθησης
 • Καταπραϋνει ή εξαλείφει αισθήματα μοναξιάς/απογοήτευσης/κατάθλιψης
 • Θέσπιση ορίων
 • Βελτίωση σε σωματικά εξανθήματα και τικ όπου το αίτιό τους είναι ψυχοσωματικής φύσης
 • Πρόληψη μετεγχειρητικού στρες (τραύμα) πριν από κάποια επέμβαση/γέννα
 • Χαλάρωση από το αίσθημα της υπερβολική ανησυχίας και υπερπροστασίας για αγαπημένους
 • Βελτίωση της διαχείρισης και της συχνότητας από κρίσεις πανικού
 • Εξισορρόπηση υπερφαγίας/ανορεξία
 • Απελευθέρωση από αισθήματα ντροπής/ενοχών/δυσκολίας να επικοινωνηθούν τα αισθήματα
 • Απογαλακτισμός/προσκόλληση (σε όλες τις ηλικίες)
 • Κτητικότητα/ζήλια
 • Προσαρμογή σε νέες συνθήκες/καταστάσεις (μετακόμιση, χωρισμός, εμμηνόπαυση, πένθος, αλλαγή εργασίας κ.α.)

Αυτές και πολλές άλλες εκδηλώσεις βρίσκει η ψυχή για να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι στο χέρι μας να ζητήσουμε βοήθεια, όποτε νιώσουμε έτοιμοι για την «αλλαγή» με κατεύθυνση την αρμονία, την αυτοαγάπη και την ψυχική μας υγεία.

«Ας γίνουμε καπετάνιοι της ψυχής μας»

Dr. Edward Bach

Κάθε συνεδρία μία απολαυστική ιεροτελεστία χαλάρωσης, ευεξίας σώματος και ψυχής, με μία ευγενική προσωπικότητα, άρτια εκπαιδευμένη και εξαιρετική επαγγελματία. Σίγουρα θα συνεχίσω αυτό το όμορφο ταξίδι θεραπείας, διαύγειας και ισορροπίας μαζί της και συστήνω ανεπιφύλακτα αυτή την εμπειρία σε όλους αυτούς που θέλουν να την εμπιστευτούν.
Αθηνά Δράκου

Η Μαρία ανήκει στους λιγοστούς ανθρώπους του «κόσμου της καθοδήγησης στη θεραπεία και την "αυτοθεραπεία» που είναι τόσο πολυδιάστατα καταρτισμένη.Τα μαθήματα της στο διαλογισμό και τη γιογκα αλλά και οι θεραπείες ρεφλεξολογίας και ηχομασαζ είναι ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά.
Νατάσα Κωνσταντινίδη

Let’s Get Started

Ενδιαφέρομαι για:

13 + 5 =